Tarihçe

Okulumuz 13 Şubat 1983 yılında Poligon Mahallesi sakinleri tarafından 5 derslikli Poligon İlkokul 'u olarak eğitim öğretime başlamış olup okulun adı 1985 yılında Kazım Karabekir İlkokulu olarak değiştirilmiştir. İlerleyen yıllarda mevut okul binası ihtiyacı karşılayamamasından dolayı şu anki eğitim öğretimin yapıldığı bina, İl Özel İdaresi tarafından 1994 yılında 2 katlı olarak yapılmıştır. Ancak artan nüfus karşısında ek derslik ve salon ihtiyacı doğduğundan 1999 yılında bir kat daha ilave edilerek bugünkü durumuna ulaşmıştır.

Binanın alanı 800 m2, bahçe alanı ise 1.500 m2 olup, toplam alanı 2.300 m2 'dir. Okulumuz eski bina ise 1998 – 1999 eğitim öğretim yılında onarılarak anasınıfı olarak eğitim öğretime başlamıştır.